dijous, de juliol 31, 2014

Una capella per Sant Ignasi de Loiola, o com visualitzar els Exercicis Espirituals

Per la festivitat de Sant Ignasi de Loiola (31 de juliol) tinc per costum, si puc, fer alguna referència a l’arquitectura de la Companyia de Jesús. Altres anys havia parlat de La Saint Ignatius Chapell de Seattle o del llibre “La arquitectura de los jesuitas”. Aquest any presento un projecte no realitzat que hem fet aldespatx durant aquest curs per la reforma de la Capella de Sant Ignasi de la ex-Cúria Provincial, al carrer Llúria, núm. 13. Esperem que pel proper curs pugui trobar sortida i viabilitat perquè, com podreu observar, és una plasmació arquitectònica dels mateixos Exercicis Espirituals de Sant Ignasi.(seguir llegint la descripció del projecte)

dilluns, de juliol 21, 2014

Reus, Riudoms... Torredembarra! (fi de les inauguracions d’aquest curs a Tarragona)

El passat dimarts va tenir lloc la dedicació del temple i la consagració de l'altar major, coincidint amb la festa del Quadre de Santa Rosalia, patrona de la vila, deSant Pere Apòstol de Torredembarra (llegir nota de premsa de l’Arquebisbat de Tarragona aquí i CatalunyaReligió aquí). Va ser una festa solemne, molt participada i plena de joia en un poble que malauradament ha estat notícia darrerament per casos de corrupció. L’Equip del despatx de T113 (Giacalone, Viladot, Aran i Panadés) ens vam situar en un lateral del creuer, amb vistes directes a la restaurada Capella del Santíssim, amb el rerefons del quadre de Sta. Rosalia, i el nou presbiteri ben ple. Obres de les quals ja vaig parlar aquí.
(Seguir llegint)


diumenge, de juliol 13, 2014

Santa Madrona: Renovar l’espai al servei de l’Església, el barri i la cultura.

El temple parroquial de Santa Madrona, conegut popularment com la “Catedral del Poble Sec”, és un edifici neogòtic de finals del s.XIX realitzat a imatge de la Basílica de Nostra Senyora de Lourdes, França. El 2013 es va clausurar el temple degut als despreniments de diferents elements metàl·lics situats a les claus de volta. Un cop sanejades les voltes, des de l’Arquebisbat de Barcelona es va veure la oportunitat de redissenyar l’espai interior per tal  que s’hi poguessin acollir altres activitats pastorals tot mantenint el seu ús litúrgic, esdevenint així un espai de referència. (seguir llegint)

diumenge, de juliol 06, 2014

Què passa a Santa Madrona? Vine a la presentació del projecte!

Ja farà cosa d’un any que, degut a uns despreniments d’elements metàl·lics situats a les voltes de creueria, es va clausurar el temple parroquial de Santa Madrona del Poble Sec. D’aleshores ençà, un cop sanejades les voltes, es va encarregar al despatx “T113-Taller d’arquitectura” (que ja havíem reformat la rectoria parroquial inhabitada per transformar-la en el Casal dels Moviments Obrers d’Acció Catòlica) una proposta d’actuació que, amb una intervenció mínima i fins i tot amb un cert caràcter de reversibilitat o efímer, compatibilitzés l’ús litúrgic amb altres usos pastorals tot respectant el caràcter sacre de l’edifici. (seguir llegint)