diumenge, de març 11, 2007

Colze a colze treballant pels infants en risc
Aquest dissabte pel matí, l’àrea social de la Companyia de Jesús (jesuïtes) de catalunya ha convocat a diferents associacions i plataformes amb diferents graus de relació amb els jesuïtes que treballen pels infants i joves en risc. Ha estat la primera trobada d’aquestes característiques, fet que ha estat d’agrair perquè altres plataformes, com ara la de la Fundació Jesuïtes Educació, ja fa temps que munten trobades i seminaris.

En aquesta primera reunió només hem tingut temps per a presentar les diferents institucions que, des de l’àmbit laboral i educatiu formal o no reglat, estan en una mateixa tasca. Ha estat realment molt entranyable veure les diferents històries que ens han portat a un conjunt de gent diversa a viure i comprometre’ns vers els infants i joves més desafavorits. A l’acabar la reunió hem vist la necessitat de seguir fent xarxa per conèixer-nos i ajudar-nos més els uns als altres.

Els participants de la trobada col·laborem en les següents institucions:
1_ PGS (Programa de Garantia Social) del Centre d’Estudis Joan XXIII (Bellvitge, l’Hospitalet del Llobregat)
2_ PGS de l’Escola Tècnica Professional del Clot. (Barcelona)
3_ Fundació Privada La Salut Alta (Badalona). Porta a terme activitats de Reforç Educatiu i un centre d’esplai.
4_ Fundació Carles Blanch , Centre Sant Jaume (La Salut Alta, Badalona). Centre Educatiu que va nèixer a rel del centenari del Col·legi Sant Ignasi, ara fa deu anys.
5_ Centre d’Esplai Lluís Maria Chanut. Centre d’esplai itinerant vinculat a Càritas Diocesana que en aquests moments treballa al barri de Sant Roc (Badalona). Vinculat a la Comunitat Cristiana Sant Pere Claver, de l’ETPClot, i també al MCEC(Moviment de Centres d’Esplai Cristians)
6_ Casal Al Vent. Casal que agrupa les activitats amb infants en risc de l’Associació per l’Acció Social Bellvitge-Gornal “La Vinya” que es realitzen a la Parròquia Mare de Déu de Bellvitge. Consta d’activitats durant el curs escolar (Reforç Educatiu i Centre d’Esplai Al Vent, en horari nocturn, vinculat als tallers familiars del divendres a la nit) i durant l’estiu (Casal-Menjador d’Estiu, Colònies, Campaments i Rutes). També vinculats al MCEC
7_ Fundació Èxit. Es defineixen com una “Franquícia Social”. Neix a partir del Centre Educatiu Cintra, una escola intercongregacional del Raval. Ara aplega diferents centres de Catalunya.
8_ Fundació OSCOBE (Girona). Fundació que tracta el tema dela inserció laboral de joves en risc. Cal notar que ha creat quatre empreses en les que hi ha una casa de colònies i un restaurant: “Els ocells perduts”. També té pisos d’acollida per a joves professionals.
9_ Fundació Migra-Studium, al barri gòtic, Barcelona. Dins la seva constel·lació d’activitats sobre la migració cal fer notar les classes de Reforç Educatiu i el Casal d’Estiu que munta amb d’altres congregacions religioses del barri (vedrunes i escolàpis).