diumenge, de desembre 24, 2006

El pessebre i el dret a la vivenda

Ahir tarda hi hagué a la Plaça Sant Jaume una manifestació per reclamar el dret a una vivenda digna que no esclavitzi la vida. Resulta curiós que en la mateixa plaça hi hagi instal·lat un pessebre, ens recorda que el nostre Déu també és un Déu “sense-llar”, un precari transcendental, el mileurista diví. Com s’ho muntaria avui la jove sagrada família per tenir accés a una vivenda? Quants esforços ha de fer un fuster o un obrer per tenir-hi accés?. Cada pessebre és un reclam de justícia.

No és d’estranyar, doncs, que el Centre d’Estudis Cristianisme i Justícia hagi tret, curiosament per aquestes dates, un quadernet amb el títol “El dret d'accés a l'habitatge ” que reflexiona sobre les causes i les sol·lucions al problema de a vivenda. Més enllà de l’encariment del sòl o del benefici de les hipoteques cal ser conscients del barraquisme amagat que encara hi ha en barris com fondo o la Salut. Fa tres dies una educadora del barri del Polígon Gornal, a l’Hospi, explicava a un company de l’Esplai que s’han trobat amb el cas d’un infant de set anys que viu en un automòbil !.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Eloi, et desitjo un ¡Bon Nadal! i també per a tots els teus "blocaires"

Maria Escalas Bernat ha dit...

Bon Nadal!

eloi ha dit...

Molt bon Nadal igualment a tots vosaltres!, Déu no s'ha esperat a que el món fos perfecte per estimar-nos i lliurar-nos el seu amor... que no siguem mandrosos nosaltres!
Una abraçada a tots.
eloi