dimarts, de juny 26, 2007

Ecografia de cel·lulosa.

A part de descarregar un camió carregat d’aliments que em va deixar fet caldo i amb unes agulletes glutígenes notables; a part de veure la criatura que he de batejar el dissabte; ahir vaig poder veure una ecografia en cel·lulosa d’un parell de “altres criatures”: la portada del llibre “Amor al vent” i una pre-impressió de la pàgina d’humor gràfic que m’han encomanat els de Foc Nou.

Del llibre “Amor al vent” ja us n’he parlat bastament al llarg d’aquest bloc, gairebé des de l’inici (Entrevista a Catalunya Cristiana, fragment 1, fragment 2, fragment 3). Sapigueu que segurament sortirà cap a la segona setmana de Juliol i l’edita la Claret. Us adjunto el que segurament serà la presentació de la contraportada:

“Arriba avui a les vostres mans una obra que recull el testimoni de l’experiència educativa d’un monitor d’esplai, d’un monitor de monitors, d’un formador d’educadors, dimensió cabdal aquesta en la funció responsable d’un centre d’esplai. Testimoni de l’experiència, però, que no queda reduïda al vespre-nit del divendres, moment en el qual es desenvolupa, bàsicament, l’activitat educativa del C.E. Al Vent. Va més enllà, força més enllà.

Es tracta d’un ampli recull de textos, confessions i reflexions de l’autor, contes, cites filosòfiques i teològiques, referències cinematogràfiques, còmics, retalls de la vida política, eclesial i cívica, lletres de cançons, fotografies,... d’un ampli ventall d’autors, estils, procedències i moments històrics molt diversos. Conjunt aplegat per arribar a tothom que estigui interessat en l’educació en el lleure i de fer l’aproximació a una experiència concreta i singular.”
(Enric Puig i Jofra)
Del que no us havia dit res encara és sobre la col·laboració gràfica a la revista Foc Nou. Es tracta d’una sèrie que durà el nom de “Fauna Parroquial” i, com ja us podeu imaginar, tracta sobre la vida de les nostres comunitats parroquials. Ajudat pel Manu, un jove editor de Norma Còmics (gràcies per tot Manu!, especialment per la classe de còmic “en directe” des de la botiga de Norma), i basant-me en la tira de la revista de El Jueves “Para tí que eres joven”, aniré presentant diferents “tipologies” de personatges o situacions parroquials. Des de l’equip de monitors de l’esplai parroquial, passant per les excursions o les celebracions litúrgiques. He optat per aquest esquema perquè així m’estalvio el pensar en uns personatges que es van repetint, tinc una font d’inspiració molt coneguda i pròpia i crec que pot resultar interessant per als lectors de la revista, entre d’altres raons.

Sovint penso que, per a dedicar-me a escriure, reflexionar i dibuixar, no tinc una formació adequada doncs malvinc de les ciències i no sé fins a quin punt sé llegir i escriure. També em pesa el fet que no he treballat de forma fixa i estable mai. Així i tot, un bon company jesuïta em aconsellar que no em menystingués per venir de les ciències i que m’atrevís a prendre’m l’activitat intel·lectual com una professió. Gràcies, Joan, aquests consells m’han fet molt bé i espero que als altres també.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Quina il·lusió deu fer poder veure, per fi, una ecografia d'allò que has estat gestant durant tant de temps i amb tant d'amor! Felicitats, Eloi, pel llibre i la tira gràfica. Espero poder tenir-los entre mans aviat (i dedicats per l'autor, evidentment!).

Per cert, la inspiració de "Fauna Parroquial" realment et ve de "El Jueves"? La veritat és que no tenia massa bona concepció d'aquest setmanari...

Quant a ser de ciències... Vés, hi ha gent que té mal gust, què hi farem! Jijiji. Però el cuquet de les lletres sempre està allí, eh?! ;-)

Vinga, una abraçada crack!