dimarts, de febrer 13, 2007

El Concurs Bíblic va a Radio Estel

Aquesta tarda m’he passat per Radio Estel per gravar un programa que emetran en antena demà, dimecres, cap a les 22:00h, sobre el Concurs Bíblic Universitari . Hem estat convocats alguns dels premiats de les dues darreres edicions. Al final hem comparegut tres: en Florin (estudiant de teologia hongarès, de tradició oriental), la jove Germana Clara (que va guanyar el Concurs Bíblic del 2005 amb un treball sobre el paper de la dona a la Bíblia) i el qui us escriu (premiat en un parell d’ocasions). El programa l’ha dirigit l’Ignasi.

En total la xerrada deu haver durat una mitja hora, potser no hi ha arribat, i ha resultat una estona molt cordial i agradable en la que ens hem sentit molt còmodes comunicant l’experiència d’haver participat i haver estat premiats en el Concurs Bíblic. Ha resultat molt interessant poder xerrar d’aquestes coses perquè a vegades els concursants ens trobem molt sols lliurant un treball del que no rebem cap més altre ímput que l’haver estat premiats o no pel jurat.


Per a mi la participació en el Concurs Bíblic m’ha estat...

1_ una excusa "pastoral" per a donar pautes de pregària i eines per a la revisió de vida als joves amb els que tracto.

2_ m’ha ajudat a prendre’m seriosament la tasca de teòleg, de donar raons de la meva esperança (1 Pere 3, 15), de Jesucrist en definitiva. No pas com un mer subjecte passiu que repeteix com un lloro continguts veritablement cordials en recipients caducats o il·legibles per a l’home contemporani, sinó prenent-me seriosament la tasca de la transmissió de la fe, de rebre i augmentar el que en la teologia s’anomena “el dipòsit de la fe”.

3_ Finalment, per acabar amb alguna cosa més, el Concurs Bíblic és una eina magnífica per construir un esglaó intermig entre una teologia d’alta volada que “patina” en la cultura actual, i un desconeixement de l’Escriptura generalitzat.

Anem al gra. Estimat lector, si estàs en edat universitària i t’interessa posar en diàleg la Bíblia amb la teva vida i el món que t’envolta, no t’ho pensis més: mira’t les bases del Concurs Bíblic d’enguany i comença a robar estones mortes per oferir un bon treball. Potser no seràs premiat, però la tasca que hauràs fet no te la traurà ningú i potser descobriràs un Déu més sorprenent del que et pensaves.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Llàstima que vaig tard... ja no sóc universitari...

eloi ha dit...

Sí que ho és perquè escrius força bé pel que veig en el teu bloc