divendres, de febrer 02, 2007

Pregar amb els U2

Amb el títol “L’Església Anglicana fitxa als U2” apareixia ahir un petit article a La Vanguardia en el que es deia que els fidels anglicans han format un “Coro U2” que versionarà cançons d’aquest grup en alguna part de les celebracions litúrgiques. Un bisbe anglicà, anomenat Timothy Ellis, defensa aquesta iniciativa i argumenta que “El rock pot ser vehicle d’una gran espiritualitat”.

Jo no sé fins a quin punt es pot incorporar el rock a la litúrgia però, certament, l’espiritualitat cristiana no és un element aliè als músics irlandesos de U2. De joves, en els inicis del grup, el grup de músics rockers es posaven a tocar després d’haver fet una estona de pregària. Els U2 mai s’han amagat d’aquest fet i tenen força cançons on es fa menció explícita de Déu com “Pride”, “When I look at the world”, “Yahwe”, etc. Alguns crítics fan broma d’aquesta component religiosa i els anomenen el “rock dels escolanets” o diuen que “si els àngels cantéssin ho farien com els U2”. Bé, això donaria bastant de sí però ho deixarem aquí. Us passo els prega_rock (apunts per pregar a partir de cançons de grups actuals) que vam fer uns amics a partir dels treballs “All that you can’t leave behind” i “How to desmantle an athomic bomb”
dels U2


Recordeu que el proper dilluns 19 de Feberer a l'Església del Sagrat Cor de Jesus (c/ Casp, 27), dins del cicle d'escola de pregària "Des del clam dels oprimits a l'enyorança del Pare" - muntada per Càritas Diocesana, Cristianisme i Justícia, i Justícia i Pau entre d'altres- hi haurà una pregària muntada per l'equip del Prega_Rock, de 20,45 a 21.35 h.

4 comentaris:

Unknown ha dit...

Potser no encaixi ben bé amb la litúrgia, però si amb la pastoral, no?

eloi ha dit...

Sí, certament amb la "pastoral" (què curiós q usis aquesta paraula!, senyal que la coneixes)encaixa molt bé. Ahir mateix, per exemple, vam començar la reunió de monitors amb una pregària escoltant "Beautiful day" dels U2 (estava motivat per l'article aquest de La Vanguardia que els hi vaig llegir).
atentament

Unknown ha dit...

De vegades ho penso, i guaitant alguns dels blocs que proposes de països llunyans.... encara hi penso més. Per acostar la Paraula la música, però especialment el cant són molt bones eines. I també per crear caliu.

Anònim ha dit...

Hola Eloi, ara que has tocat el tema d'Irlanda, et recomano que escoltis un gran músic i capellà irlandès que compon música per l'església; es diu Liam Lawton: www.liamlawton.com
T'agradarà molt. Fa concerts en diferents esglésies i a mi m'agrada molt. Tinc un CD que es diu "Another World" i que de ben segur t'agradaria molt.