dimarts, de febrer 27, 2007

Súpercristman... la simbiosi d’Esparreguera

Aquesta tarda m’he quedat astorat davant el tríptic de propaganda de la Passió d’Esparreguera. Ja sé on no aniré per Setmana Santa. Què és això de presentar a Jesús volant pels aires amb el braç aixecat? No puc negar que alguns evangelis parlen de l’ascensió de Jesús però, fins ara, les pintures de l’ascensió presenten a un Jesús que és atret pel Pare, un home que es deixa a sí mateix, que s’abandona. En canvi, aquí tenim a un Jesús que s’autopropulsa vers el cel.
Cal notar que el primer dels evangelis, el de Marc, va ser qui va posar sordina a totes aquestes concepcions de Jesús com a súper-home. Aquest evangeli acaba amb una aparició de Jesús Ressuscitat a les dones (al tanto!, en aquells temps el testimoni d’una dona no era tingut com a vàlid en un judici. Jesús es dóna a conéixer als/les sense-veu)) en la que els diu que el trobaran a Galilea. “Galilea” és la terra dels pagans, el lloc de la vida ordinària. Realment oposat al Jesús que presenta aquest fulletó.

A favor dels cartellistes s'ha de reconéixer que aquest cartell fa el seu impacte i que dóna bastant joc. Encara podriem treure-li més punta, però ho deixarem aquí.

Plou sobre mullat: http://elblocdeleloi.blogspot.com/2007/02/superman-vs-jesucrist-un-amic-mha.html

3 comentaris:

Cris Ruano ha dit...

Jo crec que havien vist la teva entrada de fa uns dies i, nosé per quins set sous, els va semblar bona idea...

eloi ha dit...

Dona... aquest bloc segur que és conegut a tota la galàxia i part de l'estranger però... honestament, no crec que hi hagi influit massa (és a dir: gens).
una abraçada
fins dimecres

Unknown ha dit...

Lliga amb lo que diu la Cris, de debò, tot i que penso que el cartell ja el devien tenir dissenyat des de fa temps.

En tot cas la tipografia de les lletres no deixa dubtes: Superman, coincidint amb els pocs mesos des de que s'estrenà el darrer lliurament del film... Bé, en tot cas jo no hi aniré però per un tema geogràfic i de temps. Penso però que es tracta d'un cartell comercial i no espiritual.