dilluns, de desembre 08, 2008

La felicitació de Nadal

"Vull que aquest Nadal no se m'escapi de les mans..." aixó deia una cançó que cantava fa temps per animar les misses de joves per aquestes dates. L'altre dia em preguntava com estava vivint jo el Nadal des de la meva situació actual i vaig decidir posar-hi eines per a què el dia a dia no es mengi aquesta oportunitat. Els temps litúrgics són per viure'ls, què carai!
Diuen que l'Advent és temps d'esperança i tothom té raons per esperar coses molt raonables (mantenir la feina, que vagin bé els examens, l'espera d'un fill, etc) però jo també espero un major aprofondiment en el Misteri, en el coneixement d'això que s'anomena "encarnació". No vull reduir el Nadal a una esperança merament (que no és poc) antropològica.
És per això que, malgrat l'estrés d'aquests díes, vull fer una bona felicitació de Nadal. A l'antiga, per correu postal, pensant què és això del Nadal i per què és felicitant, com ja fa temps que ho fan un matrimoni conegut, que es prenen un temps per dissenyar-la i passar-s'ho bé.

2 comentaris:

Laia ha dit...

Les nadales (felicitacions) tradicionals a mi m'omplen molt, tant quan les faig i les entrego com també quan les rebo!! M'encanta decorar la casa amb les diverses felicitacions!! Es torna màgica!

Ja fa uns anys que fem unes felicitacions de creació pròpia i que intentem fer que qui les rep hagi de participar en ella: per exemple un any s'havien de fer el pessebre (totes van acompanyades d'un text i d'una dinàmica, al nostre estil, vaja), o un altre anys havien de fer un trencaclosques (sortia una foto del pessebre de casa), o bé enguany se l'han de pintar (posar-hi color). Són petits detalls que fan que les nadales siguin més compartides, participatives i més viscudes i que es parin una estona a mirar-se-la. En realitat se'ns va ocórrer per fer participar d'alguna manera pels nostres nebots en les felicitacions (eren molt petitons i no sabien ni llegir) i així participaven de la nadala (pintant, retallant, engaxant, fent el trencaclosques, etc).
Després fa molta il·lusió anar a casa dels amics i familiars i veure-les decorades amb les nadales, entre elles la que els hi hem entregat i fins i tot feta (han participat en la nostra nadala, la de tots!)

Per cert... BON NADAL! (Ara podríeu fer un dibuix amb les tecles alfanumèriques en plan ASCII... és broma!) ;)

eloi ha dit...

Una felicitació de Nadal interactiva? mmm ... interessant, prenc nota per un altre any (la d'aquest ja la tinc preparada i enviada!!! jejejeje)
records