divendres, de novembre 20, 2009

Estació d'Enllaç: la pastoral juvenil agafa l'Avant

Avui la pastoral juvenil de Catalunya agafa el tren de l'Avant perquè, després de dos anys de l'inici de les trobades d'Estació d'Enllaç a Barcelona, es celebraran dos d'aquests encontres de joves simultàneament a Lleida i a Barcelona. Serà aquesta una iniciativa que es pugui anar estenent a tot el territori? Podrem anar creant una mena de marca de "happenings juvenils" mensuals que es digui Estació d'Enllaç? Per què ha tingut bona acollida aquesta iniciativa?

Estació d'Enllaç és un projecte que va nèixer des de la constatació de la fragmentació de la pastoral juvenil de l'Església. Tothom tenia la seva capelleta muntada però no hi havia espais de visibilització conjunta, mancava un cert sentit d'unió (aquell carisma sacerdotal de Jn 17, 21-22 : "Que tots siguin u") i la urgència de la transmisió de la fe no es podia permetre aquests luxes. Ara bé, la gràcia va ser que aquesta iniciativa interdiocesana i intercongregacional no va ser quelcom imposat, com tampoc va ser d'aquelles iniciatives aduladores que només cerquen el major nombre d'adeptes per quedar bé davant els representants eclesials i seguir fent el que volen. Estació d'Enllaç és realment una suma d'esforços de molts, un veritable treball en equip i això, avui en dia, dins del marc eclesial és quelcom que no te preu.

A Barcelona el lema de la trobada d'aquest mes és "Reconstruïm Jesús a través del cinema" i ho conduirà l'especialista de cinema a casa nostra Peio Sánchez, que ja te un espai de crítica a universitaties.net i organitza la Setmana de Cinema Espiritual. Teniu més informació al web de la Delegació Pastoral de Joventut de Barcelona.

A Lleida, que celebren la seva primera Estació d'Enllaç, comptaran amb la presència d'un grup musical i de l'actuació de Reivaj, un mag jesuïta vingut de l'oriental Barcelona, que ja va actuar en una altra Estació d'Enllaç de la capital. Trobareu la informació al seu bloc de joves del bisbat de Lleida . Us deixo amb el seu vídeo promocional.