dijous, de desembre 03, 2009

La façana, composició

Composició tripartita seguint l'esquema clàssic de base, fust i capitell.

Base: Gran obertura en planta baixa i altell a l'espai comercial. Es diferencia de la resta per un aplacat de xapa grisa que facilita el manetniment i la salubritat. Tot i que el doble espai supera els set metres es disposa un llindar als 5m d'alçada per normativa i per deixar un sòcol a les dues grans urnes.

Fust: En planta primera, segona i tercera es disposen dues grans urnes emmarcades de la mateixa mida però rotades perpendicularment. La primera gran urna-aparador es disposa horitzontalment i la segona verticalment de manera que agafa dues plantes. Es tracta de evitar la petita escala residencial i poder donar una imatge adient a un edifici comercial. El tancament vidriat de les dues grans urnes es retrassa fins als 30cm de la línia d efaçana per tal de poder disposar-hi cartells publicitaris a doble alçada sense que quedin interromputs pel forjat. Les urnes es recolzen en les restes que deixarem dels balcons actuals.

Capitell: A la darrera planta, la única que es veu a l'altra banda del riu, es disposa d'una gran obertura correguda protegida de la radiació solar per l'estructura de voladís del balcó superior, que alhora actúa com a "gorra" o cornisa de remat de la façana.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Em sembla un joc i una claredat molt correcta, potser el capitell és més discutible, tot i així, és ja la definitiva?

Ara ens falta l’altra façana, amb ganes de descobrir-la, igual que lo que pot generar la seva ubicació.

Albert G.

eloi ha dit...

Bé... tampoc puc publicar tot el que voldria perquè encara falta el vist i plau de l'Ajuntament i no és plan de deixar-vos sense sorpreses jejejeje ;)