dijous, de març 25, 2010

Dius que vols ser jesuïta

Dius que vols ser jesuïta i que aquest setembre vols entrar al noviciat, la veritat, me n’alegro per tu, per la Companyia de Jesús i, encara que no estigui de moda i sovint sigui un segon plat, també per l’Església ("Amen a la Iglesia como a una madre y no como a una madrastra" deia Arrupe).

Dius que et fa por no “arribar a l’alçada”, no ser un gran teòleg o un pastoralista carismàtic com els jesuïtes que coneixes... deixa’t estar!. D’acord que el lema “Ad maiorem Dei Gloriam” ho demana tot de la persona i és un agulló constant per sortir d’un mateix i donar el millor de la persona, però et recomano que vagis un dia a la infermeria provincial, allà a Sant Cugat, a un racó de la nova seu d’ESADE, i et deixis impactar: aquesta és la teva fita, “Gastar la vida” que deia en Lluís Espinal. Allò que facis o deixis de fer tindrà la seva importància, però sàpigues que la teva missió, més enllà de tot voluntarisme cremador i de tota recerca de reconeixement social o comunitari, és el teu estat de vida, agraeix-lo i tingues-ne cura. Ja es veurà més endavant en què pots donar un cop de mà. És allò de “busqueu primer el Regne de Déu i la seva justícia i la resta ja se us donarà...”

Escric aquestes línies des de la llibertat de no pertànyer ja a la Companyia de Jesús tot i estar-ne profundament agraït però, com que he de ser discret, ho deixo aquí. Gaudeix d’aquest futur que ja vas construint des de fa temps i d’aquesta “mili espiritual” que és el noviciat de la Companyia de Jesús, un del majors regals que es pot fer a un jove “con subyecto”, que diria Sant Ignasi. Gràcies per la confiança. Res a perdre, tot a guanyar.