divendres, d’abril 16, 2010

Sobre nans, paisatges i parròquies itinerants

He penjat un post a sobre nans, paisatges i parròquies itinerants a catalunyareligió i m'agradaria fer una confessió als qui l'hagueu llegit.

Crec que el tema dels objectes itinerants no està prou "explotat" en les activitats juvenils. Us poso un altre exemple, a part del que surt en l'article citat. Pel 500 aniversari (era així? no ho recordo bé) de Sant Francesc Xavier hi havia un munt d'activitats programades però jo en vaig programar una altra amb la mateixa filosofia de l'objecte itinerant. Es tractava de "segrestar" la imatge de St. Francesc Xavier de l'Església del Sagrat Cor de Casp deixant-hi una nota a la peana del tipus "He marxat de missió. Signat: Francesc Xavier" i anar traslladant la imatge per escoles i parròquies. Hauria estat realment una notícia!. Juntament amb aquesta itinerància de la figura de l'apòstol missioner de la modernitat hi hauria programades una sèrie d'actvitats per fer en grup i, alhora, una plana web on s'anirien penjant aquestes activitats i una fotografia del grup de joves amb la figura del sant. Aquestes fotografies grupals s'anirien penjant a la peana buida on abans estava la figura del sant.
Finalment, al cap d'uns mesos, en la festa de cloenda de l'aniversari del naixement de St. francesc Xavier, es tornaria la figura al seu lloc i es convidaria a la celebració a tots els grups que hi havien participat.

La idea era molt bona però... la figura tenia un preu molt elevat i la por a que es fes malbé la va deixar allà tot l'any. La única cosa "especial" que va passar va ser que es van encendre dos ciris enormes a banda i banda i llestos. Una llàstima, però la realitat és la que és.

2 comentaris:

XescoArechavala ha dit...

Fa uns anys, un col·lectiu de Sant Cugat va segrestar el nen Jesús del pessebre municipal. Cada mes sortia publicada una foto en una web on es veia al nen Jesús a la porta d'alguna de les milers d'immobiliaries que hi han al poble. Finalment, al desembre de l'any següent el nen jesús va aparèixer de nou al pessebre, amb una nota que deia que tornava a casa perque els preus de l'habitatge a St. Cugat eren caríssimis i per tant no es podia emmancipar!

eloi ha dit...

Sí, Francesc, ja m'en recordo! Va ser una campanya boníssima! (també arriscada perquè no sé què en van pensar els comerciants o les persones que van muntar el pessebre... en fin...)Va sentar precedent.