dijous, d’agost 26, 2010

CatalunyaReligió? M'agrada!

El proper 11 de setembre farà un any que vam engegar el portal de informació religiosa CatalunyaReligió i, com que l'Agost és temps per fer avaluacions (de fet... quan no ho és? no sé si era Sèneca el qui deia alguna cosa així com que "Una vida sense examinar és una vida sense sentit"), m'he parat a repassar el que ha estat aquest any. Us apunto tot un seguit de coses de les quals dóno gràcies.
M'agrada que hagin fet vot de confiança en mi, tot i no ser periodista, per col·laborar en el consell de redacció.
M'agrada oferir un servei de recull de premsa diari sobre el fet religiós a Catalunya accessible a tothom.
M'agraden les trobades del consell de redacció. Són moments distesos però també per aprofundir temes sobre la societat i el fet religiós.
M'agrada recuperar en la meva vida un cert sentit positiu de la "conspiratio" jesuítica, crític però edificant, a la recerca del "magis" etc.
M'agrada poder donar veu i ressó mesiàtic a les activitats de pastoral juvenil dels diferents bisbats (tot i que també m'agradaria trobar més camins de col·laboració que molt sovint es perden per manca d'atenció personal meva).
M'agrada poder comptar amb la opinió del David per qüestions de les "altres" religions que hi ha a casa nostra. M'adono que no en tinc ni idea del que fan els altres creients ni quina és la seva situació.
M'agrada poder parlar de l'arquitectura religiosa, un tema que m'apassiona i en el que vull anar fent camí.
M'agrada poder dir a la societat que el fet religiós és quelcom important, que amara el nostre dia a dia, que aporta fets positius i no es pot menystenir.
M'agrada l'ampli suport que va rebent el projecte (només cal donar un cop d'ull pels patrocinadors que hi ha a la part inferior de la plana web)...

També hi ha coses que no entenc i que em desagraden (més aviat d'altres que critiquen el portal i que estan plens de prejudicis polítics o ideològics... carregats de punyetes, vaja), però són més aviat poques i no es poden comparar amb la immensa tasca que encara tenim pel davant

Per cert, us recomano moltíssim que us apunteu al butlletí.