divendres, de febrer 11, 2011

L'ISCREB virtual, una bona aposta

Ja s'ha acabat el primer semestre a l'ISCREB (Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona) virtual, on m'estic treient la DECA (Declaració Eclesiàstica de Competència Acadèmica). Aquest semestre només tenia dues assignatures que he superat amb escreix: Psicologia de la Religió i Pedagogia de la Religió a Secundària. És la primera vegada que faig un curs on-line i, la veritat, està molt ben trobat. Ja n'havia parlat al portal Catalunya Religió. El proper cap de setmana, els alumnes tenim la primera trobada presencial del segon semestre que, de ben segur, omplirà l'edifici del seminari de Barcelona com ja ha passat en les dues trobades presencials del semestre passat.
A voltes en l'àmbit de l'ensenyament es parla molt de l'aplicació de les noves tecnologies en la metodologia de l'aprenentatge, crec que l'ISCREB va pel bon camí, tot i que encara es podrien fer més coses perquè l'e-learning pot anar molt més enllà que penjar uns apunts al "moodle". És cert que els professors interaccionen amb els alumnes i cerquen la seva participació en fòrums però encara hi ha camp per còrrer en l'aprenentatge significatiu de les ciències religioses on-line.
També és una llàstima que no hi hagi més relació amb els altres instituts de ciències religioses de la tarraconense. No és que no n'hi hagi, tot al contrari, però no sé fins a quin punt no estaria bé poder sumar esforços en un iscre"c" (de Catalunya) virtual. Potser això ja seria un tema de la Facultat de Teologia de Catalunya i no tinc prou dades per apuntalar aquesta idea, així que "la deixo caure".