diumenge, de novembre 25, 2007

Fauna Parroquial: Teologia Popular

Els subscriptors de Foc Nou ja tindran a casa el número del Novembre, on hi apareix el “Fauna Parroquial, avui: Teologia Popular”, del que us adjunto un fragment. Aquesta vegada volia tractar el tema dels estudis teològics que s’ofereixen a les parròquies i m’he quedat amb el record d’un dels grups en els que participava quan era novici, allà a Saragossa, on el capellà de torn (un bon home) exposava les seves teories i estudis deixant a tothom bocavadat i indiferent alhora. Potser aquell bon home tenia molts estudis, però les seves explicacions eren massa “acadèmiques” i no acabaven d’arribar al cor i les vides dels participants.

La idea del “mandala” teològic-trinitari em va venir al cap a partir de la lectura de “Bardín el superrealista” del dibuixant barceloní Max, on hi ha un seguit de mandales-còmic on el protagonista dialoga amb un mickey mouse divinitzat. En Max no té desperdici, qui pogués dibuixar com ell!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

max és l'últim premi nacional de comic (no se ben bé com es diu el premi)... no agafes qualsevol referent tu, eh?!

eloi ha dit...

Sí, Xavi, ho vaig veure ahir mateix, ja al capvespre, quan havia publicat el post. És una casualitat com una casa perquè vaig agafar el llibre del Max d'una biblioteca com en podria haver agafat un altre.