dijous, de setembre 03, 2009

Josep Maria Panyella, Gràcies!

Teníes caràcter i imprimies caràcter evangèlic a tot el que feies. No estaves per tonteries, anaves al gra. Creaves espais fèrtils pels desarrelats que tant t'inerpel·laven. Benaurat entrepà que et van llençar al cap!. Sempre al peu del canó del que t'havien confiat, sense reserves, fins a la mèdula, refusant tot alló que no conduís vers la missió rebuda. El "referent moral" de l'alçada d'un campanar pel Quintana i tants d'altres.
"Nervi", "Principi de misericòrdia", "con pan y vino se anda el camino", "justícia és ajustar-se", "el temps parlarà"... són tantes les coses que ens has deixat en les xerrades informals de la cuina de la comunitat o en l'ambó de la parròquia!. Has viscut conformat al teu "cantus firmus", encarnant el millor de "els de la opció".
No oblidaré aquells cinc anys a Bellvitge. Restaran a la memòria agraïda com la placa que et va dedicar la comunitat parroquial de Sant Pere Claver al Refugi Pare Artigues, allà a "la teva" casa de Planoles (perquè eres tu qui possibilitava aquella llar), on tants infants van poder gaudir de les colònies d'estiu: "Josep Maria Panyella, Gràcies!"

3 comentaris:

Albert Mora ha dit...

"Josep Maria Panyella, Gràcies!": Aquesta (amb alguna, mínima, variant) és segurament la frase que he sentit més vegades referint-se al Panye. Doncs això, gràcies per tot!

Anònim ha dit...

Avui m'he assabentat que, ahir, tu, Josep Mª Panyella, ens vas dir adéu per sempre. Va ser una mort dolça com dolça vas fer la vida als qui t'envoltavem. Recordo amb simpatia, cap als anys 1980 i en el Refugi Pare Artigues, jo deuria tenir 12 anys, el dia que hem vas esbroncar per fer massa el badoc el darrer dia de les colònies quan recolliem per marxar cap a casa. 16 anys més tard ens vas casar a Sant Pere Claver. Pel Nadal del 2001 vaig passar a veure't per la Parròquia aprofitant que participava en una cursa del barri i la següent i darrera vegada que ens vam veure vaig tenir una alegria immensa perquè feia temps que no ens veiem. I ara el teu adéu representa un punt i apart en la meva vida. Per mi vas ser un referent. La gent que ha conviscut amb tu sempre et recordarà. Et recordaré per sempre...
Jordi-M.S.R.

Txaro ha dit...

Felicitats Eloi!! Has rebut un premi a Parcourtlesentier!