dimarts, de setembre 15, 2009

Quina gana!

Hi ha gana, i en el món de l'arquitectura encara més. Això és el que vaig constatant en les meves primeres gestions com a arquitecte autònom. Ja fa dos mesos que vaig presentar el Projecte Final de Carrera ("Centre Parroquial Sant Josep Obrer, a Torreforta, Tarragona") i les coses no pinten bé però tinc ganes, il·lusió i una manera d'entendre la professió que em dóna perspectives. Tiraré endavant "Dios mediante", com sempre. Ahir vaig recuperar les imatges que havia deixat al despatx d'un amic on vaig fer "l'esprint final" del PFC... no van quedar gens malament, oi? Arquitectura és servei, així ho entenc jo, i servir, com deia Sant Ignasi, és estimar. Quan treballo, estimo.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Encara porto dies intentant contestar a una pregunta que em vas fer, i no és pas fàcil, que vol dir ser “arquitecte”?

Una de les coses a la millora, penso que ha d’haver un canvi brusc en la forma de construir, això costarà el seu temps i alguna cosa més. Prefabricats? Qualsevol cosa que garanteixi una qualitat i uns costos a l’abast d’aquests temps que corren (sempre i quan, adaptats al CTE).

L’altra és un canvi de mentalitat del despatx pròpiament dit d’arquitectura. L’especialització? Es que volem saber de tot i fer de tot, és el gran error d’un autònom que vol treballar individualment, hem de recórrer a nous caps d’especialització (imaginació al poder).

Bé, suposo que és com a tota professió, oi? I les oportunitats existeixen, ...espero.

Albert Garcia

Francesc xerric ha dit...

Gens malament? Fa patxoca! No sembla dissenyat buscant, per entendre’ns, allò dels Pilars de la Terra, més abans s’intueix que has buscat la funcionalitat social del que tindria que ser un centre parroquial; la “catedral” sembla ocupar força menys del 50 % del volum construït en aquest triangle, això sí, l’has emplaçat en el vèrtex i no sé si orientada al est o els barris pobres del que sembla una ciutat ben urbanitzada.
Em penso que ja tenim l’arquitecte assenyat que construeix sobre roca (En llenguatge figurat, clar, senyor arquitecte)