La pregària dels periodistes
Com preguen els periodistes?, La premsa és mediació del transcendent?, Què volia dir el teòleg protestant Karl Barth quan deia que ell feia pregària amb la bíblia i un diari al costat?... Totes aquestes qüestions ténen una resposta, la plana web de "Pregària des de l'actualitat ", que recentment ha tornat a posar en marxa l'equip de la Revista Relats (joves universitaris cristians) juntament amb la Companyia de Jesús (jesuïtes) de Catalunya.
En aquesta plana hi trobareu setmanalment una notícia recollida d'algún dels mitjans de comunicació (normalment premsa) juntament amb un conjunt de comentaris i pregàries d'un ample mostrari de gent; des de joves universitaris fins a professionals de diverses tendències.
Per altra banda, avui ha aparegut, per fí, el primer portal que visibilitza el que he anat anomenant la "blocosfera eclesial". La trobareu a la plana de la revista Foc Nou. En aquest lloc, a semblança d'altres portals de blocs en català temàtics com la xarxa de blocs socialistes o bitàcoles.net i catapings.cat, trobareu blocs de temàtica més o menys explícita cristiana. Resulta interessant també la classificació que n'ha fet en Jordi Llisterri: blocs de "pastoral" (a mi aquest nom no m'agrada gens perquè no diu res, crec que caldria cercar-ne la traducció contemporània), blocs de missioners i cooperants, blocs periodístics, etc.
2 comentaris:
És veritat que aquesta classificació és una mica precipitada. Estaria bé tenir propostes. Per exemple, pastoral no és la millor definició, però tenim alternatives? Per exemple, espirtualitat no és el mateix. S'admeten propostes.
I tant!!! El terme "pastoral" pot ser traduït com a "praxi cristiana" i, a partir d'aquí, pots cercar un mot més "resultón", com ara "evangeli pràctic", "pràctica cristiana", "ser cristià en el dia-a-dia", "l'evangeli qüotidià", "espiritualitat in progress", "workshop (taller) d'espiritualitat", etc.
Publica un comentari a l'entrada