dimarts, d’abril 21, 2009

Construir, habitar, pensar

"Cuidar la Cuaternidad, salvar la tierra, recibir el cielo, estar a la espera de los dioses, guiar a los mortales, este cuádruple cuidar es la esencia del habitar. De este modo, las auténticas construcciones marcan el habitar llevándolo a su esencia y brindan una casa a esta esencia."

L'Ignasi R. em va recomanar la lectura de la xerrada que va fer el filòsof Martin Heidegger als arquitectes alemanys de la posguerra el 1951 que es titula "Construir, habitar, pensar" i li ho agraeixo profundament perquè m'ha servit per humanitzar i aprofondir en la meva professió. A voltes els arquitectes anem per feina evitant qualssevol reflexió sobre el nostre quefer i això ens torna uns autistes fagocitadors del territori. Reflexions com la del Martin Heidegger haurien de ser lectura obligatòria a l'escola d'arquitectura i, per extensió, a tots aquells que es dediquen al món de la construcció.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Si senyor, un gran text que ens fa simplificar molt a vegades una carrera construïda des del desordre pur, curiós.

Avui, sense tenir massa a veure en aquesta lectura, una de les grans frases ja descoberta altres vegades, "la solució a la bona arquitectura és la merda i els arbres".

Era simplement per acabar el comentari amb una frase explicativa de l'arquitectura actual i si més no, també curiosa.

Albert Garcia