dimecres, d’abril 27, 2011

Preparant-me pel Vatican Meeting Blog.

Gràcies al Daniel Pajuelo, marianista, m'he assabentat de quines persones de parla castellana aniran a l'encontre del Vatican Meeting Blog (#vbm11 al twitter). Mirant la llista m'adono que n'hi ha de tots colors. Des de gent de l'Opus Dei, Legionaris de Crist o Comunió i Alliberament, passant pels de forumlibertas, religióndigital, infocatólica i, potser amb escàndol per alguns, també focnou i catalunyareligió mitjançant el bloc de la Marta Nin (amb qui ja estem fent gestions per veure'ns a la ciutat eterna i de qui ja us n'havia parlat aquí) i el meu. Dos blocs en català dels 150 blocs escollits entre l'àmbit catòlic... Déu n'hi do, oi?. Crec que no és el moment de fer estadístiques facilones, que d'això tothom en va ben servit, però sí crec que és una confirmació més que la llengua catalana ha estat especialment present en la blogsfera des dels seus inicis.

Vaig entrant poc a poc en aquesta "crida" vaticana amb respecte, curiositat i, de pas, vaig fent-me la llista d'arquitectura religiosa que he d'anar a veure en dos dies (no podrà ser massa cosa doncs). En Jesús Oliver-Bonjoch, que vaig conèixer a rel de la participació en una taula rodona al curs de "Simbologia Religiosa" de la UB, ja m'ha donat alguns consells i espero trobar-me també amb en Joâo Delicado sj, un amic arquitecte portugués que està estudiant teologia a Roma. Sobre què puc aportar jo en aquesta trobada i per què m'han escollit... encara necessito una mica més de temps, tot i que no m'en sobra. Potser no és tant el que jo pugui dir o deixar de dir que la mera presència i atenció al que em puguin dir. Ja us aniré dient.

4 comentaris:

Daniel ha dit...

Ciao Eloi!
Me alegra que vengas al encuentro y que la blogosfera católica catalana esté tan bien representada. Es todo un punto para el PCCS que hayan elegido gente tan variada del panorama. Deseo con todo el corazón que esto sea un germen de comunión, que podamos incluso colaborar juntos en proyectos y hacer nacer nuevas iniciativas.
Nos vemos por aquí.
Feliz Pascua de Resurrección!
Daniel

Santi Casanova ha dit...

Eloi, yo también soy de los que irán a Roma por lo que nos conoceremos. 2 Blogs en catalán pero hay más que lo hablamos. La meva mare es de badalona i ja son molts anys al estiu... jejeje... Ni idea de escribirlo pero sí de hablarlo así que ya nos veremos y algo diremos... Hoy, lo que toca es animar al BarÇa... jajaja Un abrazo

eloi ha dit...

Hola Daniel, totalmente de acuerdo con eso de la comunión. Gracias por el trabajo que haces en este sentido. "Cal fer caliu" dicen por aquí.

Padres enREDados: desconocía esa web y me ha gustado mucho saber de ella. Visca el Barça! jejeje

Santi casanova ha dit...

Jo, me ha cogido la identificación de otra web en la que tb ando metido... Acabo de ver en tu perfil de Facebook que eres exalumno de Escolapios??????????????

Ya somos dos!!