dissabte, de gener 12, 2008

Dones en camí

Aquest Nadal he afegit un regal inesperat a la meva llista als Reis Mags perquè la Marta Nin (Barcelonina que viu a Roma, on treballa de corresponsal en diferents mitjans de comunicació) em va fer arribar el seu llibre “Dones en camí”, de Publicacions de l’Abadia de Montserrat, en la col·lecció “El gra de blat”. Si aquest llibre s’hagués presentat al Concurs Bíblic Universitari del 2005, que duia per lema “La dona i la bíblia”, l’hagués guanyat de ben segur. (Per cert, us recomano participar-hi!, el lema d’enguany és “Novetats de la Bíblia” i trobareu més informació aquí ).

“Dones en camí “ agafa el millor del gènere de novel·la històrica, pel que fa a l’estudi científic de l’entorn de l’obra, i l’aplica als temps bíblics dels evangelis. Però és molt més que tot això, perquè l’autora aconsegueix posar-nos en la pell de les quinze dones escollides de diferents passatges evangèlics fins arribar a posar la pell de gallina al lector. En d’altres paraules, està molt ben escrit; amb una narrativa poètica que es copsa en frases coma ara “Un buit esparverador assedegat d’amor” o “Mentre travessaven la porta de sortida del poble, la Queturà cosia amb un reguitzell de llàgrimes els estrips del seu cor”.

Estic molt agraït d’haver pogut llegir aquest llibre. Ens calen més “Martes Nins”; gent que sàpiga fer-se seu l’evangeli i comunicar-lo creativa i honestament als nostres contemporanis, no com un publicista sinó com qui comparteix un gran tresor. Llàstima que iniciatives com aquesta no surtin de l’àmbit editorial de “fidels catòlics de parla catalana” perquè aquesta obra resulta interessant per la seva mirada de dona, pel seu rigor literari i històric, per les cites de pensadors/es contemporanis i per la seva recerca de la Veritat.