dilluns, de novembre 14, 2011

La màquina de fer sermons

El meu amic O.Q. em va parlar un dia d'una "màquina de fer sermons". Donat que la homilètica (estudi de "l'art" de les homilies) forma part de l'assignatura que dono a l'ISCREB, avui m'agradaria poder parlar-vos-en a partir de l'escrit que ell va publicar en un post:


"M’informen que hi ha 59.049 maneres diferents de combinar els sintagmes d’aquest quadre. Calculant que es triguen cinc segons per construir i dir una frase, hi ha sermó per 84 hores seguides.


Quan, vaig a una missa d’entre setmana i, de sota el púlpit veig que el capellà s’absté de fer el sermó, en dono gràcies a Déu (sembla que els diumenges no se’n pot prescindir). El silenci és infinitament més edificant que qualsevol frase extreta de la màquina."

2 comentaris:

Maria Escalas Bernat ha dit...

És boníiisssim!!!!

volvoreta ha dit...

¡¡¡Ja, ja...!!! coincido con María, ¡¡es genial!!, depende del sacerdote, pero es cierto, que algunas veces se agradece que no haya homilía los días de diario... Yo siempre digo que muchas veces los sacerdotes en ellas más que dar pistas, despistan... Por eso, ¡¡mucho más edificante el silencio que palabras mecánicas!!
Abrazo
;-)
Un abrazo