dimecres, de maig 01, 2013

CatReligió a l'Aula al Full Dominical

Ja es pot consultar on-line l'entrevista que apareixerà publicada al proper Full Dominical del 5 de maig sobre CatReligió a l'Aula. (També al web de l'Arquebisbat de BCN aquí) Aquest és el contingut:


"El portal CatalunyaReligió, amb el suport de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya i el patrocini de l’Editorial Casals, obre un espai d’actualitat religiosa al servei de les escoles i de la comunitat educativa. CatReligió a l’Aula (www.catalunyareligio.cat/aula) presenta recursos digitals per facilitar el tractament dels aspectes vinculats a la religió en els centres d’educaciósecundària. L’Eloi Aran, arquitecte i teòleg, és membre del consell de redacció de CatalunyaReligió.

Què hi trobem a CatReligió a l’Aula?
És una proposta innovadora d’aplicació de les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) en la matèria de religió, un web pioner amb recursos digitals en línia relacionats amb el currículum d’educació secundària. Fins ara, aquesta era una tasca impensable o titànica per part del món editorial educatiu.


A qui s’adreça?
Principalment, a professors de religió, però també a tota la comunitat educativa i altres agents evangelitzadors, com ara catequistes o grups cristians interessats en la seva pròpia formació. L’usuari hi pot trobar indexat temàticament i en cronologia inversa tota l’actualitat religiosa catalana en clau pedagògica, esdevenint una mena de Catecisme 2.0 que es nodreix de la realitat eclesial més propera i qualificada en el temps i l’espai.

Quins recursos presenta?
Què donaria un professor per convidar el físic David Jou a l’aula per explicar la relació ciència-fe, per disposar de cançons relacionades amb el tema del dia en clau de pregària o per tenir un recull de premsa per utilitzar a classe? Aquesta pluralitat de recursos, persones i institucions es poden trobar ara gratuïtament al web.
(Òscar Bardají)"