diumenge, d’octubre 25, 2009

"Notas de un cura rockero", Pare Jony

No he anat mai a cap concert del Pare Jony. Potser perquè tot i compartir amb ell aquesta doble passió pel r'n'r i l'evangeli hi havia quelcom estètic que em tirava enrera. Clergyman i caçadora de cuir no m'acabava de lligar del tot. O una cosa o l'altra, pensava jo.

Malgrat els meus prejudicis, el passat dijous vaig anar a la presentació del llibre "Notas de un cura rockero" del Pare Jony a la Sala Casaldàliga de la llibreria Claret per tal d'aconseguir un exemplar dedicat a una persona que n'és fan i no hi podia anar. El públic assistent a la presentació era majoritàriament gent gran i no superàvem la vintena, fet que em va estranyar donada la mediatització de l'autor, però el que més em va sorprendre va ser la sencillesa de l'exposició del Pare Jony, que va anar desmontant els meus prejudicis i vaig poder sentir-me molt proper d'una persona capaç de parlar amb naturalitat i integració de l'evangeli, el rock i l'acció social. En la seva exposició no hi havia lluiment personal, sinó un anar apuntant les coses que el mouen: "Pau, Jesús i Rock'n'Roll" és el seu lema i, més enllà de la estranyesa que pot suscitar, és un lema que es pot viure. "Notas de un cura rockero" no és, en definitiva, un llibre de un cura que és "un notas".

3 comentaris:

Elisenda ha dit...

Ara deu fer un parell d'anys vaig veure'l en concert, era a primera fila però també m'hi presentava una mica escèptica. Podria parlar-te ara de la grandesa humanitària de cadascuna de les introduccions verbals que feia a cada cançó, però em sembla que prefereixo explicar-te que, (avantatges d'estar situada tant a prop de l'escenari), vaig veure i viure com, cada cop que s'apropava el micròfon a la boca, li brillaven* els ulls d'una manera incommensurable.

*en acabar el concert, jo no m'atrevia a comentar-ho pensant que, un cop més, era fruit de la meva fixació per les mirades. Però aquell cop l'opinió va ser compartida.

Jordi Morrós Ribera ha dit...

A mi també m'hagués agradat anar-hi però els dijous a la tarda els tinc ocupats.

Per tant gràcies per informar-nos de l'ate.

Yuri ha dit...

He sentit tocar campanes...
Què porten de cert?
SI són encertades...

Moltíssimes FElicitats !!!