dimecres, de maig 30, 2007

Dr. House, Sherlock Holmes i el Cardenal Newman.
Què tenen a veure el Dr. House, Sherlock Holmes i el Cardenal Newman?

El primer va apuntant símptomes i les seves evolucions respectives en una pissarra per trobar i intuir quina és la malaltia i com guarir al pacient.
El segon va col·leccionant dades tancat a la seva habitació tot fumant mentre va barejant hipòtesis per trobar una raó plausible, pistes que apuntin al culpable i al motiu del crim.
El tercer, el més desconegut malauradament, investiga l’evolució dels dogmes i la idea del cristianisme com a quelcom viu per acabar donant-hi un assentiment, creure en Jesús és raonable, pot ser la sol·lució.

Cap dels tres en té prou amb els problemes “normals”, van més enllà.
Cap dels tres té una sola evidència que cau pel seu propi pes; més aviat han de trobar una sol·lució al conjunt coordinant dades i ítems.
Cap dels tres s’acontenta amb la primera explicació que troben, sinó que han d’anar fent un procés.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

I jo em pregunto: què es dedica a fer l'Eloi a classe?. Fer caricatures dels profes? Bah, no és prou seriós. ;-) Millor dibuixem en House, en Holmes i en Newman, i pensem relacions entre els tres! I és que el teu cervell sempre està bullint amb idees, eh?!

Em consola que tant en House com en Holmes mai s'equivoquen i acaben donant en el clau. Això vol dir que en Newman també és indiscutiblement un geni i ha trobat la GRAN VERITAT? Potser hauré de començar a llegir-lo, a veure si m'il•lumina una mica i m'acaba agradant tant com el doctor més "borde" i "drogata" de la tele. Per cert, genial l'episodi d'ahir!

eloi ha dit...

si ens veiéssis a classe!!! (jejeje). No, la veritat és que intento estar atent (si no no sortirien totes aquestes comparacions patilleres).
El House d'ahir: (aquesta 7mana sí que te l'han deixat veure, eh?) lo de les entrades del teatre va tenir la seva gràcia, no? llàstima que no veièssis el de la 7mana passada, quan en House i la Cuddy han de fer de metges en un vol inercontinental!

Cris Ruano ha dit...

Quina ràbia! Tenia una reunió i no ho vaig poder veure... grrrr ;)
I ara no tinc els vostres resums! què faré? Sobreviuré?
Sempre quedarà anatomía de Grey, encara que vosaltres no la valoreu!

Anònim ha dit...

Puc dir-te, Sara, que, quan l'Eloi és a classe, està atent a les explicacions que faig. La comparació entre el cardenal Newman i Sherlock Holmes va sortir la setmana passada i veig que l'Eloi l'ha enriquit amb un personatge d'avui, aquest tal Dr. House. Ho tindré en compte per a la classe del proper curs.

Norbert Miracle

eloi ha dit...

Gràcies per la defensa Norbert! (jajaja). L'associació d'idees em va venir perquè hi ha un llibret d'autoajuda d'aquests qeu està molt de moda perquè es basa en la sèrie "Dr. House". Com que a mi m'agrada, he caigut de quatre potes i me l'he comprat i llegit. D'aqeust llibret el més interessant és la comparació que fa entre el Dr. House i Sherlock Holmes. Resulta que els ceradors de la sèrie es van basar en el detectiu per a pensar el seu protagonista. Per això, quan vas fer la comparació a classe en tre en Newman i en Holmes de seguida vaig pensar en el Dr. House. That's all, Dr. Watson!