dimecres, de gener 02, 2008

Any nou, any de gràcia

Las palabras “Sed perfectos como perfecto es vuestro Padre celestial”, viniendo immediatamente después de “Vuestro Padre, que está en los cielos, hace que el sol se levante sobre buenos y malos y hace llover sobre justos y injustos” implica toda una doctrina que, por lo que yo sé, no está desarrollada en ninguna parte. Pues Cristo cita como rasgo supremo de la justicia de Dios lo que se alega siempre (por ejemplo Job) para acusarle de injusticia, a saber, que favorece indistintamente a los buenos y a los malos.
Debía haver en la enseñanza de Cristo la idea de una cierta virtud de indiferencia, semejante a la que puede encontrarse en el estoicismo griego y el pensamiento hindú.
(“Carta a un religioso”, Simone Weil, Edit. Trotta, Madrid 1998, pag 57)

Davant aquestes paraules hom pot caure en el més profund nihilisme, en el “tot és igual”, o en la certesa del creient del “tot és gràcia”. Jo vull creure que tot és gràcia; que aquest sol que escalfa el primer dia laborable de l’any surt com una salutació i un convit a creure que aquest 2008 serà un any de gràcia per a tothom. El meu panorama vital ha canviat les concrecions però no la orientació.


Gràcies, Senyor, per aquest nou any que encetem tots plegats, fes que pugui ser un “any de gràcia” com el que va somiar Isaïes, com el que vas somiar tu mateix (Lc 4, 16-21)

3 comentaris:

cristina estruch ha dit...

"Per a qui té fe tot és gràcia", va dir no recordo qui. Tot és do de Déu. Acabo d'arribar de la Trobada europea de Taizé a Geneve i he tornat a ser testimoni de la gratuïtat de tot allò que rebo dia a dia. Una invitació a donar-nos també des de l'absoluta gratuïtat! Que el 2008 sigui un any de gràcia per a tots, per a tu, Eloi.

Maria Escalas Bernat ha dit...

una abraçada, Eloi, que tinguis un bon any

Miquel Bordas ha dit...

Doncs sí, "tot és gràcia" i això ens dóna molta tranquil·litat per no desconfiar de l'endemà. La història és un camí de retorn a la casa del Pare portats de la seva mà.

Bon any!