dijous, de març 13, 2008

Ens veiem al carrer

I allà ens vam trobar els voluntaris, a la Plaça Virrei Amat, des d'on ens vam anar desperdigant pels carrers de Nou Barris a la recerca de "sense-llars" (mireu el post "quanta gent dorm al carrer? "). De sense-llar no en vam trobar, al menys el meu grupet, però sí que em vaig trobar una nutrida representació de blocaires: el "ratllat i emparaulat", en Manel Filella i la Cris Ruano. Qui ens ho hauria de dir, oi?. Amb tanta gent amb qui poder coincidir pel carrer, aquest també esdevé una "llar", un espai de relació, una casa. Al final hi havia un punt de trobada a les tantes de la nit per tots aquells voluntaris que volguèssin, però estava tan petat de la jornada que vaig agafar la bici i m'en vaig anar directe al sobre.
Així i tot, malgrat no haver pogut parlar amb algú "del carrer", aquest acte m'ha posat les piles i ja estic en tràmits per fer un altre voluntariat nocturn (que és ja l´únic moment lliure que em queda!). Ja us explicaré.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

La iniciativa em va semblar ben interessant. Avui a la ràdio en parlaven. Tant de bo sigui una eina per ajudar aquest col.lectiu.
Teresa

Anònim ha dit...

per sant martí tampoc vam tenir l'oportunitat de parlar amb ningú "del carrer", ni tampoc de contar-ne. pel meu grup hi havia opinions de tots tipus: alguns "descebuts" i d'altres contents.

que nosaltres no haguessim trobat ningú no vol dir que de gent pel carrer no n'hi hagi, evidentment! però penso que com més concentrats estiguin, més fàcil serà proporcionar recursos per poder vetllar perquè tinguin una vida millor, no?! així que, visca per no haver-ne trobat!

de totes maneres, el que més em va sorprendre va ser la gran resposta de la gent, superant les espectatives de l'organització amb el nombre de voluntaris! trist que això ens sorprengui? potser si.

BONA PASQUA! :)

Anònim ha dit...

Jo vaig estar per Horta, centralitzats a la pl Eivissa. Tampoc vam trobar ningún sense llar, un barri massa tranquil. Però vam disfrutar d'una bona estona. El grup era maquissim, i vam compartir força coses.
Realment una iniciativa genial i molt ben organitzada!

Un abraçut

Xavi C.

argentina ha dit...

Jo vaig participar també al recompte.

Em va tocar la zona de l'eixample esquerra i nosaltres (per mala sort) vam trobar molta gent... concretament 12 persones, poden realitzar 1 entrevista (que va ser flipant ! ! !)... i de fet ara segueixo el contacte amb aquest home... el veig cada dia i ens saludem.. ens somriem...

estic molt contenta, sincerament.

Si et vols passar pel nostre blog (del Manel i meu) benvingut seràs!!!

Petons i un gran somriure, que he comprobat que pot canviar tot un dia, un gest així de petit...

Tina.

Anònim ha dit...

Ei companys, jo també hi era!!
De fet jo estava de coordinadora a Horta, i com explica en Xavi, pràcticament no vam trobar ningú.

Quan s'organitzava aquest recompte ja se sabia que hi hauria zones en què pràcticament no es trobaria ningú. Però també s'havien de comptabilitzar per a l'estudi.

De totes maneres, crec que ha estat una oportunitat i una experiència per a compartir moltes coses tal com comenteu: experiència des de la gent que hi té un contacte habitual, sensibilització, impressions....

Jo n'he quedat molt contenta.

Anna

Anònim ha dit...

Hola Eloi,

T'informem que linkem el teu blog a Todoeltiempodelmundo.

Una abraçada

Miquel i Anna