dijous, d’abril 24, 2008

Voluntaris per una nit... al mes

Acabo d’arribar de passar la nit en un local de la ciutat vella juntament amb quatre senyors “del carrer” i una altra voluntària. És massa d’hora per treure’n conclussions de res però val a dir que, de moment, ha estat una experiència molt maca. Ja fa molts anys, venia per aquests carrers per passar els diumenges al matí amb Sor Genoveva i els seus amics, no hi havia caigut fins que hem tancat els llums i m’he adormit en aquells records.

He passat d’aquella campanya de “voluntaris per una nit” de la que us vaig parlar (aquí i aquí) a ser voluntari per una nit “al mes”, que és la freqüència a la que aniré a dormir en aquest centre. Sé que no canviaré “el món” però necessito d’aquestes trobades per no perdre el fil de la meva vida. I ara... a visitar una obra! La vida “en construcció”!

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Mt 6, 1-8.

1. «Cuidad de no practicar vuestra justicia delante de los hombres para ser vistos por ellos; de lo contrario no tendréis recompensa de vuestro Padre celestial.


2. Por tanto, cuando hagas limosna, no lo vayas trompeteando por delante como hacen los hipócritas en las sinagogas y por las calles, con el fin de ser honrados por los hombres; en verdad os digo que ya reciben su paga.


3. Tú, en cambio, cuando hagas limosna, que no sepa tu mano izquierda lo que hace tu derecha;


4. así tu limosna quedará en secreto; y tu Padre, que ve en lo secreto, te recompensará.

eloi ha dit...

Gràcies Sr. anònim, té part de raó i és molt fàcil qeu un blocaire "caigui" en aquesta tendència però la meva boca parla del que viu el meu cor(Lc 6, 45), i no vull més que humilment donar testimoni del que omple la meva vida, i ho crec legítim:
"Que brilli igualment la vostra llum davant la gent; així veuran les vostres bones obres i glorificaran el vostre Pare del cel."(Mt 5, 16), i també:
"Però els qui viuen d'acord amb la veritat s'acosten a la llum perquè es vegin les seves obres, ja que les fan segons Déu." (Jn 3,21), i també: i ningú no encén una llàntia per posar-la sota una mesura, sinó en el portallànties, perquè faci llum a tots els qui són a la casa. (Mt 5, 15)

així que, estranyat que m'hagi escollit a mi per deixar aquest comentari...
"Com pots dir al teu germà: "Deixa'm que et tregui la brossa de l'ull", si tu tens una biga en el teu?" (Mt 7, 4)

No judiqueu, i no sereu judicats; no condemneu, i no sereu condemnats; perdoneu, i sereu perdonats. Doneu, i us donaran: us abocaran a la falda una bona mesura, atapeïda, sacsejada i curulla fins a vessar. Tal com mesureu sereu mesurats. (Mt 6, 37)

gràcies per tot

Txaro ha dit...

Hola Eloi! saps que ara s'ha engegat aquesta iniciativa també a Lleida? El dilluns 29 es farà recompte també a les terres de l'Ebre... es veu que les coses bones també s'extenen!! Tan debò els hi vagi bé!! Moltes gràcies per compartir l'experiència!

argentina ha dit...

Hola Eloi!
Fa un temps que vaig mirant el teu blog però si no recordo malament, no t'he deixat mai comentari...

Si t'has mogut per altres blogs, hauràs vist que hi vaig participant freqüentment.

Avui he decidit escriure't perquè a mi m'ha passat una cosa semblant.

Jo també m'he enganxat amb aquesta mena de cosa que desprenen alguns centres que treballen amb els "sense sostre"... Jo no puc fer-ho periòdicament per alguns assumptes però a la que trobi el moment i el lloc... m'hi tiro de cap! ! !...

Me n'alegro que tu també t'hi hagis enganxat...


Tina.

Anònim ha dit...

Hola Eloi:
Esto es una cadena que engancha.
Esta mañana hemos enterrado a un hombre entrañable para nosotros. Se llamaba Antonio. Ha sido una experiencia muy rica para mí. Hemos rezado juntos cristianos, agnósticos y una musulmana.

http://enriquerichard.es/