dilluns, de gener 21, 2013

"Domòtica Ecclesiae"

Domòtica: La domòtica consisteix en la creació d'habitatges i edificis automàtics amb la finalitat de millorar-ne la gestió energètica i la qualitat de vida dels seus habitants.”
 
Domus ecclesiae (és la paraula llatina amb el significat de "casa d'assemblea" o "casa de l'església") va ser un edifici privat, adaptat a les necessitats del culte a l'arquitectura paleocristiana, en el que els primers cristians es van reunir en un moment anterior a l'edicte de Milà de Constantí I el Gran de l'any 313.”

Llegeixo amb interès la notícia apareguda avui sobre el cas dels 42 intoxicats per la mala combustió de la calefacció de l’església de Gualba (notícia aquí) i no deixo de seguir pensant quin tipus de calefacció hem d’instal·lar en la reforma interior d’una església que ens han encomanat al despatx recentment. Donat que hem de treure l’actual paviment de l’església i proposar-ne un de nou s’ofereix l’oportunitat de poder disposar-hi un sistema per aire o bé un sistema de calefacció radiant (ja sigui per aigua o elèctrica. A la imatge, per aigua). D’entrada descartem la calefacció per radiadors de gas perquè ja veiem els problemes que comporten llegint la notícia i també els radiadors elèctrics per l’impacte visual de l’aparell i de les resistències quan aquestes prenen el color roig incandescent (imatge de sota a la dreta). (seguir llegint)