dilluns, de febrer 25, 2013

Preparant "CatReligió a l'aula"

Ja fa temps em va passar pel cap la idea de poder oferir continguts digitals sobre religió vinculats, és a dir indexats, al currículum definit per la CEE. Evidentment, si hi ha algun portal capaç de realitzar aquesta tasca és CatalunyaReligió, on hi col·laboro en el consell de redacció. Després de vàries negociacions, gràcies als suports que devetllaré quan sigui el moment, aquest projecte va agafant cos i, si tot va bé, pels volts de Setmana Santa ja serà una realitat. Hi haurà una pàgina web dins del portal que oferirà aquest servei a la comunitat educativa, com recentment també s'ha engegat la pàgina "CatReligióTV".

Aquests són els objectius que van ser plantejats durant el curs passat:

  • Oferir continguts pedagògics en la matèria de religió d’interès per als alumnes, al professorat, els centres educatius, les editorials i tota la comunitat educativa.
  • Presentar els continguts del portal web d’actualitat religiosa a Catalunya, www.catalunyareligio.cat , com a eina educativa. Tant pel que fa a les notícies, com els articles d’opinió o els recursos.
  • Dotar al professorat d’una eina pedagògica eficient que enriqueixi l’activitat a l’aula de forma que la matèria de religió resulti suggerent i motivadora de cara a l’alumnat.
  • Facilitar una indexació dels continguts del portal de tal forma que hi hagi un accés ràpid i fàcil per part del professorat de la matèria de religió.
  • Relacionar els continguts del portal amb les competències bàsiques i, especialment, amb el tractament de la comunicació i la competència digital.
  • Donar a conèixer la tasca del portal d’actualitat religiosa CatalunyaReligió a la comunitat educativa del territori.