dimecres, de setembre 27, 2006

Realitat augmentada, amistat actual o el Temple Virtual

Aquesta tarda, a l’hora d’anar a fer les inscripcions per l’esplai, m’he trobat el grup de “Ayuda Fraterna” (s’encarreguen de gestionar els aliments de la Creu Roja per la gent necessitada de Bellvitge i el Gornal) descarregant una furgoneta carregada d’aliments. No m’ha tocat altre remei que donar un cop de mà.
Traginant les capses de “Arroz con leche” y “Natillas” de la mítica casa Renny-Picot se m’ha presentat el conductor de la furgoneta. Resulta que no és altre que en Josep Maria Fisa, consiliari de Justícia i Pau i professor de cultura religiosa a l’IES Joan Miró de Cornellà, amb qui havia tingut tractes via e_mail de cara a la inscripció del seminari que aviat començaré amb en Manolo Hernández (“Fonaments per a un Temple Virtual”) al Centre d’Estudis Cristianisme i Justícia!!!. També s’ha donat l’avinentesa que hi hagués per allà un altre futur alumne del seminari, en Xavi Loza, que ha vingut també per les inscripcions de l’Esplai Al Vent.
Una de les teories que defensarem en el seminari del Temple Virtual és la de la Realitat Augmentada, que consisteix en fer veure que la Realitat contemporània s’ha expandit, doncs a la Realitat Actual (la de tota la vida) s’hi ha afegit la Realitat Virtual (e_mails, blocs, mòbils, comunitats virtuals...). Crec que aquesta trobada ha estat un bon exemple per a il·lustrar el concepte de Realitat Augmentada.
Gràcies, Senyor, perquè Tu et segueixes donant per aquest món que estimes i s’eixampla. Gràcies perquè la comunitat eclesial supera els límits de la fisicitat geogràfica i es troba en la tasca pels més desafavorits, ja sigui descarregant aliments o fent inscripcions per l’esplai. Fes que no veiem la xarxa de relacions que possibilita el món virtual com una amenaça, sinó com una oportunitat.
“Salus animarum, lex suprema”
amDg

eloi