divendres, de juny 29, 2007

Preparant la primera trobada de blocaires cristians (1)

Quan ens varem trobar en Jordi Llisterri i l’Elies Ferrer a Radio Estel per gravar un programa de radio en diferit amb l’Àngel Rodríguez sobre els blocs cristians (que podeu escoltar aquí) va sorgir la idea de fer una trobada de blocaires cristians. Donat que sóc un dels culpables de la blocsfera cristiana (juntament amb en Ramon Bassas i en Jordi) i que amb en Manuel Hernández vam dur a terme el seminari “Fonaments per a un temple virtual” a Cristianisme i Justícia (on varem conèixer a en Manel Filella, l’Hèctor i en Carlos, tècnic de “El pou de siquem”), m’ha tocat començar a moure aquesta trobada.

Quan? Proposo trobar-nos la segona setmana del proper setembre. Quin dia us va bé? Per la tarda-vespre millor, oi?
On? Hauria de ser en un lloc cèntric de Barcelona (perdoneu el barcelo-centrisme). Seguint l’estela de “Fonaments...” podria ser a Cristianisme i Justícia (Llúria cantonada amb Casp) però també puc cercar un racó al Casal Loiola (Balmes amb Provença). S’accepten altres propostes. Necessitariem una sala per a unes quinze o vint persones.
Qui? Evidentment aniria destinat als participants de la blocsfera cristiana però seria interessant obrir-ho a d’altres blocs de gent creient que no té un bloc “explícitament cristià” (penso en muntanya.net, en Tondo Rotondo i tants d’altres) i “a tota persona de bona voluntat”... que li interessi el tema.
Què fer? Crec que la trobada hauria de tenir un component de trobada i coneixença (compartir l’experiència d’escriure blocs), de formació tècnica (per exemple una breu exposició del llibre “Universo del weblog” de Rebeca Blood) i, per què no?, sobre el testimoniatge dels blocs cristians a la web catalana (seguint l’estela del document dels bisbes catalans sobre com anunciar l’evangeli amb un nou “ardor”). També es podria incloure un espai més informal de relació tot fent un café o quelcom per l’estil.
Altres temes: Cal donar publicitat mediàtica a la trobada? Pot ser interessant per als mitjans de comunicació? Ho volem o ens és un destorb? / Cal obrir-ho també a joves que tenen fotologs? / Crec que no estaria malament que anèssim publicant algun post sobre el tema per generar una mica de debat a la blocsfera cristiana / Si us plau, feu-me arribar els vostres mails per poder tenir una relació més directa. Potser ja els té el Jordi. No els publicaré.

Bé... aixó és tot em sembla. Una abraçada.
amDg

15 comentaris:

Jordi Llisterri i Boix ha dit...

Efectivament, ja he enviat un mail a la llista que tinc dels participants a la blocsfera. Esperem respostes, propostes i suggeriments.

Anònim ha dit...

Josep Àngel Colomés: Pinta molt interessant! Fins aviat!

Sergi d'Assís ha dit...

Eloi, ja he rebut les teves ratlles d'invitació. Moltes gràcies!!
És possible que ho tingui complicat. Com que hi ha molta activitat a casa, hem de discernir les sortides. Jo darrerament surto sovint, però pràcticament sempre és per temes relacionats amb la feina que se m'ha encomanat (i per tant, surto acompanyant el grup).
Però t'asseguro que em sento en comunió amb els altres que escriviu les vostres reflexions amb to cristià. I és clar que sovint penso: algun dia m'agradaria conèixer aquesta persona!
Però, encara que no pogués venir, seguiré amb molta simpatia tot el que es faci.
En comunió!

hectorpal ha dit...

hey tropa. Yo volveré a Barcelona el 6 de Octubre. Así que si lo haceis antes, ya me contareis. Unos post, no? :-)

Equip de redacció ha dit...

A mi em sembla molt interessant. Alguns de la redacció de l'Agulla segurament estarem de Festa Major (almenys a Viladecans i al Poblenou, però ja mirarem d'arreglar-ho...)

Sara ha dit...

Dius que tota persona de "bona voluntat" pot participar de la trobada? Així... jo m'hi podria infiltrar encara que no formi part de la blocosfera cristiana? ;-)

Maria Escalas Bernat ha dit...

M'hi apuntaré!

Manel Filella ha dit...

Eloi:Espero amb il·lusió la trobada de blocaires cristians...Quant al Quan - On - Qui(també amb els fotolocaires) i Què fer ? per ser la primera vegada que es fa ja m'està bé. Més endavant si cal alguna col·laboració més específica ja la concretarem... Bon estiu

Manel Filella ha dit...

M'he oblidat de dir-te que pel que em toca a mi...penso publicar al/s meus fotologs...etc..una breu informació de la futura trobada...potser serà una ocasió d'explicitar i veure la resposta que em faran els meus joves amics/gues quan sapiguen que em moc entre blocaires cristians i que pensem trobar-nos (una "kedada" que diuen...) A reveure

Josep Àngel Colomés ha dit...

Suposo que la trobada seria a partir de l'11 de setembre dimarts. És a dir, dimecres 12, dijous 13... Més o menys podria ser un d'aquests dies suposo.

Anònim ha dit...

Bé,blocaires!!, ho hem aconseguit!!!, quines ganes!!! ;-))
De la setmana que dius, del 10 de setembre, jo no puc cap dels tres primers dies, és a dir, SÍ puc tant dijous 13 com divendres 14!
Una abraçada,
Eugènia

efaura@xtec.cat ha dit...

Hola Eloi, soc l'Enric Faura, de muntanya.net

Crec que pot ser interessant aquesta trobada de blocaires cristians, alguns explícits i molts d'implicits.

Per la meva banda crec que el millor seria quedar a un lloc centric i ben comunicat (CiJ ho compleix), cap a la tarda-vespre, i intentar divulguar la trobada per que sigui oberta a tots aquells que s'hi sentit cridats.

Podeu comptar amb mi. Pnesaré en d'altres possibles noms. Ara em ve al cap el de la Maria Escalas
http://mariaescalas.blogspot.com/

Potser estaria bé preparar una petita organització. És a dir, una part una mica més formal o acadèmica, amb alguna xerrada d'algu sobre la realitat dels blocs cristians, i una segona part informal, per tal que tots xerressims i ens coneguem.

En tot cas, si s'ha de col.laborar estic a la vostra disposició.

Cristina Estruch ha dit...

Em sembla molt bé!Quan? A mi em va bé el divendres vespre o el dissabte matí.On? Em sembla bona idea al CiJ, tot i que si voleu venir al ETP-Clot, allà tenim molts espais disponibles.I sobre el qui i què , ja està bé el que proposes: blocaires cristians(tot i que els blocs no ho siguin).
una abraçada

Anònim ha dit...

PUBLICITAT-POST SÍ: per cert, en quant a la publicitat, jo crec que més que fer-la "abans", l´hauríem de fer després de la trobada. Amb les conclusions, foto de grup,... És important que ens donem a conèixer, el fruit de la trobada, és interessant...
Una abraçada,
Eugènia

Anònim ha dit...

Em sembla una bona idea. Em va bé passat el 12 de setembre, a qualsevol lloc dels que suggereixes, cap al vespre. I em sembla bé, també, la proposta d'Enric Faura sobre l'organització.