dilluns, d’octubre 08, 2007

La nostàlgia perpetua

Del diari de la Etty Hillesum he anat a petar, com qui va enllaçant cites a la xarxa de la cultura, a un tal Rilke, que tant li agradava i del qual anotava algunes citacions seves. He trobat aquesta sobre la nostàlgia:

“No s’ha d’intentar esmorteir una gran nostàlgia mitjançant una multitut de petites satisfaccions. És necessari conservar-la en tota la seva fortalesa. És necesari, per dir-ho d’alguna manera, elevar-la a un plà més alt, i així extreure’n d’ella la força i l’impuls per a estimar més”

(És tan cert que només puc dir una cosa: Amén!)

3 comentaris:

Cristina Estruch ha dit...

Molt bé, Eloi...ja ataques de nou amb l'Etty?Jajaja. Suposo que ja tens present que d'aquí a poc es fa un seminari a CiJ sobre ella i el P.Arrupe. Jo m'hi he apuntat i en tinc ganes!
Una abraçada

Josep Àngel Colomés ha dit...

El comentari és extraordinari, profund, sensacional. Donaria per una hora de catequesi de confirmació com a mínim... i per molts altres moments.

Gràcies pel que estàs fent i per la gent del teu voltant que estàs animant a escriure. És magnífic!

eloi ha dit...

Cert, hi ha un seminari a ristianisme i Justícia sobre la Etty Hillesum... llàstima q no hi pugui anar! però, tot s'ha de dir, tinc la sort de viure amb un dels dos ponents del seminari i té una bona bibliografia just a l'habitació del costat (jejejeje)
att