dissabte, de març 30, 2013

CatReligió a l'Aula arribarà amb la Pasqua

Aquesta Setmana Santa he tingut el meu propi "Via Crucis" personal: preparar l'aplicació de CatReligió a l'Aula, la proposta pedagògica del portal CatalunyaReligió pels professor de religió (Ja ho vaig anunciar aquí). Tot i que no és pública, ja la podeu tafanejar.

Encara hi ha algun contingut del currículum que resta sense cap recurs (notícia, blog d'opinió, video, etc) però, sorprenentment, la immensa majoria ha trobat ressó al portal perquè la pluralitat de la gent que hi participa és molt gran. Per exemple:

Has de donar continguts sobre el diàleg fe-ciència (Temari de Barxillerat)? Quan donaries per convidar al David Jou a la teva classe? Ho tens!

Has de parlar sobre l'holocaust? (Temari de 4t d'ESO) Quan donaries per tenir les notícies que en parlen des de Catalunya? Ho tens!

Vols tractar el tema de la Bíblia (Temari de 3r d'ESO) des de la premsa? Què donaries per convidar a l'Armand Puig a classe? Ho tens!

Et toca presentar el tema de "La fe i el seguiment La santedat com a meta de tot cristià" (Temari 2n ESO) i cerques recursos i testimonis actuals? Ho tens!

Vols iniciar el tema de les Benaurances (Temari 1r ESO) de forma atractiva? Per exemple repartint diferents articles actuals que tracten el tema en forma de reflexió o de proposta? Ho tens!

Si ets professor de religió estàs d'enhorabona. Ben aviat tindràs teu portal de recursos actuals de referència!. (Gràcies al suport de  l'Editorial Casals i la FECC!)